tirsdag 29. april 2008

Norge - Et land uten religionsfrihet?

Norge er et ledende bilde for mye av omverden. Vi er det såkalte beste landet, med høyest menneskelig levestandar og med en sterk økonomi. Vi er ledende i store debatter, og har deltatt i gobale konflikter som støtteorgan, eller ledet an selv.

Nylig ble det anslått av FN's uavhengige organer at Norges lover strider i mot menneskerettighetene om religionsfrihet. Nyere målinger viser at under 52 % av Norges befolkning sier de tror på Gud. Likevel er over 82 % av innbyggerne innmeldt i den norske statskirken. Jan Brun Pedersen fra HEF mener det er over 70.000 nordmenn som er innmeldt i den statlige kirken mot sin vilje og nå har politikerene et ansvar i å rydde opp.

"Humanisme er et livssyn som setter mennesket i sentrum og framhever den enkeltes menneskeverd, selvstendighet, ukrenkelighet og iboende verdighet" - Human-Etisk Forbund

Human-Etisk Forbund er ikke i mot religion, tvert i mot, så ønsker de tro for menneskene. Vi ønsker et religionsfritt samfunn hvor menneskene selv tar initiativ til hva de ønsker å tro på. Humanisme har vært et fremgående livssyn over hele verden. Det er på tide å ta stand og bestemme hvor vi som individuelle mennesker står. Vi i Human-Etisk Forbund kan ikke ta valget for deg, men vi kan hjelpe deg på veien, i og finne ut av hva du står for!

"Ingen kan alt. Alle kan noe. Spørsmålet er: Hva er det vi vil? Der begynner forandringen." - Norsk humanist


For mer informasjon, besøk:
Human-Etisk Forbunds hjemmeside
HEFs underorganisasjon Humanistisk Ungdom

The International Humanist and Ethical Union

Ingen kommentarer: